Salgsdugnad er den nye dugnad

By:

Det sies at salgsdugnad er den nye dugnadsformen, og det høres nesten litt skremmende ut. Salg og dugnad, hvordan henger det sammen? Og ødelegger det ikke litt vår gode dugnadsånd? Nei, det gjør det faktisk ikke. Salgsdugnad handler bare om å bruke andre midler til å få prosjekter i gang, og spesielt for klasseturer, idrettslag, russebusser og andre organisasjon som trenger å tjene penger.

Dugnad i seg selv er jo å gå sammen med en gruppe mennesker for å hjelpe enten enkeltindivider, lokalsamfunn eller prosjekter på større plan. Faktisk er ordet dugnad så integrert i det norske samfunnet, at ordet er kåret til Norges nasjonalord. Ordet dugnad stammer jo tross alt fra vikingtiden, og vi skal ikke være redde for at dugnadsånden forsvinner. Noen ganger kan man bare ikke utføre prosjektene uten noen kronasjer involvert.

Salgsdugnad og dugnadsprodukter

Men for å få i gang salgsdugnad, trenger en klasse, et idrettslag eller en russebuss noen dugnadsprodukter. Det er derfor mange leverandører for dugnadsprodukter har blitt en del av dugnadsånden, og du kan nå finne mange fantastiske og velutviklede produkter på markedet. Alt fra det klassiske toalettpapiret, julenek, julekort, kakebokser, sokker, klær og tennbrikketter. Tennbriketter er blitt super populært og du kan finne mange leverandører for det.

Dugnadsånden lever videre

Du kan derfor ikke være redd for at dugnadsånden skal forsvinne. Vi tror den er ved å utvikle til noe enda bedre og noe større. For det første at det nå er også utviklet seg til å bli miljøvennlig, og at leverandørene inviterer inn andre samarbeidspartnere som er også med på å gjøre forskjell på den globale basis. Så nettverket har nå utviklet seg til å gå fra lokale sjeler, til globale aktører.

Salgsdugnad gir også mange klasser, idrettslag og russebiler muligheten til å gjøre litt ekstra for sine grupper, og leverandørene er med å å gjøre det så enkelt, risikofritt og lønnsomt for dugnader å tjene noen ekstra penger. Mange har også fortjenesteskalkulatorer som gjør at man enkelt kan regne ut hvor mye man tjener, og om man ikke får solgt alle varene kan man returnere resten. Større dugnadsånd blir det ikke.

Posted in: Barn