Sikkerhet først

By:

Det er mange ting man kan gjøre for å øke sikkerheten i hverdagen. Om det er å investere i et sikkerhetssytem hjemme, som tyverialarm, eller å få noen forsikringer som vil forsikre dine nærmeste og viktige ting man eier. Dette er sikkerhet på den store plan, men det finnes også mange andre måter å være sikret på i hverdagen som ikke er så åpenbart. Det finnes faktisk noen viktige områder som ofte er glemt – og én av de ting man ofte glemmer er promillkjøring. Promillekjøring er faktisk grunnen for 30 dødsfall om året. Derfor er dette en liten, men stor ting å passe på og å sette fokus på. Spesielt nå når juletidene nærmer seg, og det er oftest rundt ferietider at det kommer mer alkohol inn i bildet.

Det er derfor denne artikkelen er dedikert til promillen, da det er viktig å være obs på akkurat dette i de nærmeste tidene som kommer.

Norge og promillekjøring

I Norge er promillegrensen på maks 0,2 prosent. Derfor er det ekstra viktig å sjekke sin promille om man nå tar kun én øl til en fest og ønsker å kjøre hjem etterpå. I 2017 ble nemlig over 9.000 mennesker anmeldt for promillekjøring, og den største andelen av dem er i aldersgruppen 25-35 år. Ikke nok med at man kan sette andre og seg selv i fare, men førerkortet kan bli inndratt med det samme – eller at man kan få ubetinget fengsel i verste fall og en saftig bot.

Heldigvis kan man nå som privatperson investere i en promillemåler, og enkelt teste hvor mye promille man har. Det smarteste er å alltid ha én i bilen, eller tilgjengelig hvor man er. Dette kan også være på reiser eller om man er på noen festivaler i utlandet, hvor det kan være greit å sjekke sin promille – både for kjøring, men også for helsen.

Promillemåler

En promillemåler kan man enkelt få tak i på Internett, og er den enkleste løsningen på å unngå promillekjøring. Mange steder kan du nå kjøpe promillemålere som også politiet bruker, og det er derfor et stort nok marked til å kjøpe en alkoholtester som passer dine behov. Det er dog anbefalt å investere i én som viser et nøyaktig tall, da det også finnes målere som ikke er 100% nøyaktige.

Men fra alvor til spøk, så finnes det også promillemålere som er ment for festligheter. Disse er ikke så nøyaktige, men skal også kun brukes til spill og for å skape en god stemning på fest.

Posted in: Helse